11.10.07

Ποιο είναι το σωστό σύστημα στο 5Χ5;

Κάποιοι από σας βλέπουν το 5Χ5 μόνο ως μια στιγμή διασκέδασης και χαλάρωσης. Άλλοι πάλι σκέφτονται ως Μουρίνιο και προσπαθούν να οργανώσουν σαν μια επαγγελματική ομάδα μια παρέα φίλων που ίσως παίζουν για πρώτη φορά μαζί. Για την δεύτερη αυτή κατηγορία των παιχτών θα ενδιαφέρουν τα κείμενα που αφορούν την τακτική.

Μερικές αρχικές συμβουλές που πρέπει να ισχύουν σε κάθε καλό σύστημα:

  • Προσπάθησε να γνωρίσεις τα προτερήματα και τα ελαττώματα των συμπαικτών σου
  • Προσπάθησε να εντοπίσεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων σου, ειδικότερα ξεχωρίζοντας τον πιο επικίνδυνο παίκτη
  • Άλλαξε το σύστημα κατά την διάρκεια του αγώνα, ενίσχυσε τα κενά της άμυνας σου και επωφελήσου από τις αδυναμίες του αντιπάλου
  • Ξεκίνα με μια πιο αμυντική διάταξη. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο στο τέλος του παιχνιδιού θα καταλήξεις τις περισσότερες φορές με μια ομάδα από 4 επιθετικούς. Φώναζε πάντα για την επιστροφή των συμπαικτών σου.
  • Οι παίκτες πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ιδιαίτερα στην άμυνα πρέπει να υπάρχει ένας παίχτης που θα οργανώνει την άμυνα, που μπορεί να είναι ο τερματοφύλακας ή και ένας αμυντικός.

Θα ακολουθήσουν και άλλα κείμενα που θα προσπαθήσουν να αναλύσουν τα διάφορα συστήματα του 5Χ5 σε ερασιτεχνικό επίπεδο καθώς και καταστάσεις παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: