6.10.07

Οργάνωση της ομάδας-Συμβουλές για πρωτάρηδες

Για την δημιουργία μιας ομάδας, κατά την προσωπική μου εμπειρία, θα πρέπει να ισχύουν κάποιοι βασικοί κανόνες
1) Να έχεις πολύ όρεξη, υπομονή και γενικότερα αγάπη για το άθλημα
Όσο και αν φαίνεται παράξενο η οργάνωση της ομάδας είναι μια κοπιαστική δουλειά. Ένας απλός αγώνας και όλες οι λεπτομέρειες του (πως, πότε, ποιοι, με ποιους), τουλάχιστον για τις πρώτες φορές, απαιτεί ένα απόγευμα ή ακόμα και μέρες με άπειρα τηλεφωνήματα και συνενοήσεις. Λίγοι είναι αυτοί που θα πάρουν πρωτοβουλίες για να οργανώσουν ένα παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα οι περισσότεροι θα γκρινιάζουν για την ώρα, την μέρα, τους αντιπάλους, ειδικότερα μετά από μία ήττα.
2) Να έχεις μια λίστα από 7 ή περισσότερους φίλους που έχουν όρεξη για παιχνίδι
Πριν ακόμα αποφασίσεις να οργανώσεις ένα παιχνίδι πρέπει να φτιάξεις μία λίστα με κινητά τουλάχιστον 7 ατόμων που θα ήθελαν να παίξουν 5Χ5. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή η λίστα τόσο πιο εύκολα θα οργανώσεις τον αγώνα. Ταυτόχρονα μην ξεχνάς όμως ότι ο μεγάλος αριθμός θα φέρει σίγουρα γρίνιες (δεν με φώναξες κ.τ.λ).
Στο αρχικό αυτό στάδιο δεν έχει καθόλου σημασία η ποιότητα των παικτών. Θα έλεγα μάλιστα ότι πολυτιμότερο προσόν είναι η συνέπεια και η διάθεση για παιχνίδι και όχι η τεχνική. Να αποφύγεις όσο μπορείς τους αντιαθλητικούς παίκτες, προκαλούν εκνευρισμό και αυξάνουν την πιθανότητα τραυματισμών.
3) Να βρεις τουλάχιστον για την αρχή αντίπαλους παρόμοιας δυναμικότητας
Μια ομάδα δεν υπάρχει αν δεν υπάρχει ο αντίπαλος. Λέγεται ότι για να βελτιωθείς πρέπει να παίζεις με καλύτερους από εσένα. Η νίκη όμως φέρνει ικανοποίηση και συνοχή, ενώ η ήττα ακόμα και μετά από ένα καλό αγώνα φέρνει γρίνιες και δυχόνιες. Η ιδανική κατάσταση είναι η ύπαρξη 2 ισοδύναμων ομάδων. Ελάχιστη είναι η ικανοποίηση μετά από μια νίκη με μεγάλη διαφορά σε σχέση με μια νίκη στο τελευταίο λεπτό.
4) Να βρεις γήπεδο/α
Προυποθέσεις ενός γηπέδου
Να βρίσκεται κοντά σου
Να έχει καλό τάπητα
Να βρίσκεις εύκολα τις ώρες που θέλεις
Να μην σου πιάνουμε τον κώλο
Να έχεις πάντα εναλλακτικές λύσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για γηπεδάκια θα βρεις εδώ (χάρτης και λίστα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: